Om oss

 
kaasboll_660-8007262.jpg

Kaasbøll Boats as

Kaasbøll Boats startet produksjon av aluminiumsbåter og skjærgårdsjeeper i 1991, og har siden blitt en av Norges mest erfarne produsenter av småbåter i aluminium. Vår evne til å skreddersy båten til den enkelte kunde, har ført til en stadig økende etterspørsel av våre produkter. 

I dag er båtene våre spredt rundt om i hele Europa fra Svalbard i nord til Spania i sør. Våre kundegrupper er sportsfiskere, fisketurisme, redningsetater og vanlige båtfolk som ønsker minimalt med båtvedlikehold. I det norske markedet jobber vi som produsent direkte mot båtkjøperen, dette gjør at vi kan tilby aluminiumsbåter og skjærgårdsjeeper til en gunstig pris.

 

 

Klipp fra media:

Hva har Spania, Svalbard, Tyskland, Mjøsa og norskekysten til felles?

De er alle steder hvor det flyter en eller flere båter fra Kaasbøll Boats AS på Hitra.

 

Velg aluminium om du tenker på miljøet. Kaasbøll Boats AS mottok i 2017 Hitra Kommunes næringspris. Prisen gikk til ei bedrift som har satset friskt på en gammel tradisjon, nemlig båtbygging. Dog ikke med gamle materialer, men med aluminium som virke. Et materiale som er sterkt, vedlikeholdsfritt og som sist men ikke minst gjør tilpasninger lette etter kundens ønsker. Miljøvennlig er det også.

- Aluminium har så mange fordeler som byggemateriale, at det aldri var noe alternativ for oss. Det er sterkt, har stor tilpasningsevne og er også svært miljøvennlig. Båtene våre er jo tross alt 100 prosent resirkulerbare, sier Idar Kaasbøll.

 

Først et tilbakeblikk

Mange år har gått siden pappa, Helge Kaasbøll begynte å produsere aluminiumsbåter tidlig på nittitallet. Produktene han laget ble raskt kjent for å være robuste, og aluminiumsbåter passet utmerket her på den værharde norskekysten.

Kaasbøll Boats ble raskt populært og økt produksjon satte krav til nye lokaler. I 2007 havnet til slutt den innovative båtprodusenten på Kuøya, slik vi kjenner dem i dag. Nå med 15 ansatte, et mål om å bli totalleverandør på båt og motor og en årlig produksjon på om lag 100 båter.

- Vi leverte 101 båter i fjor for å være nøyaktig, og det ligger an til å bli enda flere i år, forteller Idar Kaasbøll. Han er sønn av Helge og er sammen med sin bror Bjørn Inge, siste generasjon Kaasbøll båtbyggere, enn så lenge.

 

Ny generasjon båtskrog

- Båtene fås i størrelsesorden 17- 25 fot og det er yngste bror Idar som har tegnet dem alle sammen. Bedriften er kjent for stadig utvikling, og akkurat som andre generasjon Kaasbøll er kommet inn i bedriften, er også andre generasjons Kaasbøll båtskrog på vei inn. Alle modeller vi kjenner så langt fornyes, og tre splitter nye modeller er allerede kommet på markedet. 

 

Men med mål om å bli en total leverandør på båtutstyr, stopper det så til de grader ikke her. Om du ikke ønsker å kjøpe båt i aluminium, har Kaasbøll også andre merker enn sine egne.

For i glassfiber selger gutta på Kuøya siste skrik fra kjente merker som både Sting og Flipper. Er du av den fartsglade typen, kan du også nå kjøpe helt nye Raven RiBs med toppfart opp i mot 75 knop. Av motor kan du fritt velge mellom Suzuki, Evinrude eller Mercury.

- Vi har jo mye folk innom, og i stedet for å ha de gående ute på grusen her, bygger vi nå en splitter ny butikk her i underetasjen. Her vil man kunne få kjøpt kort sagt alt man trenger for en perfekt båtsesong. Det være seg tau, redningsvester, puter, kalesje eller navigasjonsutstyr, forteller Bjørn Inge Kaasbøll.

Bestill din Kaasbøll i dag

Om du skulle få lyst på en splitter ny aluminiumsbåt fra Kaasbøll Boats, må du være litt på hugget. For båter opp til 25 fot må du påregne omlag seks måneders bestillingstid. På flaggskipet Kaasbøll 1350 er bestillingstiden 12 mnd., rett og slett fordi du ikke er alene om å velge Kaasbøll som din neste drømmebåt. Bestillingstiden vil variere ut fra oppdragsmengde.

- Vi produserer båter for harde livet, for det er mange som har fått øynene opp for det vi driver med. Vi leverte nettopp flaggskipet vårt, en Kaasbøll 1350 rett nord for Bodø, og lokalavisen kom for å skrive om oss. En leser hadde sett artikkelen, og nå fikk jeg nettopp en mail fra han med bestilling på samme båt. Sånt er moro, sier Bjørn Inge, og går tilbake til arbeidet.